telegram11

سه نوع رژیم متداول مدرن

سه نوع رژیم متداول مدرن

سه نوع رژیم متداول مدرن

بسیاری از افراد همواره به رژسم های غذایی و لاغری هستند .  در اینجا به جدیدترین رژیم های غذایی اشاره کرده ایم  . اگر به دنبال آشنایی با جدید ترین نوع رژیم های غذایی هستید حتمای ان مقاله را دنبال کنید .

رژیم دکتر فیل

دکتر فیل مک گرا یکی از روان شناسان بالینی در تگزاس است که روی افراد دارای اضافه وزن تحقیقاتی انجام داده است او می گوید کاهش وزن با تغییر روانی به تدریج به تغییر در عادات تغذیه ای منجر خواهد شد. مشکلی که افراد بلافاصله پس از شروع رژیم های معمولی پیدا می کنند، وسوسه برای خوردن است که یکی از عوامل شکست برای کاهش وزن است. همچنین عقیده دارد که افراد به دلیل ترس نمی توانند احساسات مربوط به بیش خواری خود را بیان کنند. اگر مردم برای زندگی خود برنامه ی منظمی داشته باشند و هفت راهکار موفقیت در رژیم وی را دنبال کنند، شانس بیش تری برای موفقیت در کاهش وزن خواهند داشت. در این رژیم بر تغذیه سالم و داشتن انتظارات واقعی از زندگی نیز تأکید شده است. یکی از مسائل مورد توجه، تعادل در مصرف بعضی از محصولات غذایی رژیم دکتر فیل است. در این رژیم غذایی بر مصرف گروه های غذایی خاصی تأکید نشده و فقط توصیه شده که فرد روش تغذیه صحیح را در کنار تمرینات ورزشی اجرا کند.

اشکالات رژیم دکتر فیل:
یکی از رژیم شناسان دانشگاه بِرکلی کالیفرنیا اظهار داشته که توصیه های دکتر فیل اصلاً ابتکاری نیستند و فقط توصیه عمومی محسوب می شوند. البته این حقیقت که فرد لازم است ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته قوی باشد وراهکارهای ارائه شده برای تغییر رفتار چندین ساله برای کاهش وزن، نکات مثبتی هستند اما بعضی از راهکارهای کنترل تغذیه و احساسات به نظر راحت می رسند، ولی کنترل آن ها به صورت عملی، فرد را با مشکلات زیادی مواجه می کند.
رژیم بر اساس گروه های خونی
این رژیم با توجه به گروه خونی افراد تنظیم می شود. مثلا هرکس گروه خونی O دارد باید فقط گوشت بخورد و هرکس گروه خونی A دارد باید رژیم گیاهخواری داشته باشد.

اشکالات رژیم بر اساس گروه خونی
این رژیم از نظر علم امروزی، بسیار پیش پا افتاده است چون انسان ها ژنتیک و پیچیدگی زیادی دارند وصرفا با گروه خونی نمی توان رژیم غذایی آنها را تعیین نمود وپیروی از رژیم گروه خونی هیچ گاه تنوع ندارد. همچنین وقتی سن افراد بالا می رود شرایط پزشکی خاصی برای آن ها ایجاد می شود. بیماری هایی از قبیل دیابت، افزایش فشار خون و بیماری های قلبی باعث می شوند فردی که گروه خونی O دارد از مصرف زیاد از حد گوشت ها اجتناب کرده و مصرف میوه جات و سبزیجات خود را افزایش دهد. با استفاده از این رژیم اگر تغییری در غذاها ایجاد نشود ممکن است برای فرد مشکلات جدی به وجود آید. مصرف لبنیات در کسانی که عدم تحمل لاکتوز دارند، بدون توجه به گروه خونی، مشکل ایجاد می کند. محدودیت مصرف لبنیات نیز باعث دریافت کم کلسیم و مشکلات ناشی از آن می شود. افرادی که کمبود ویتامین یا کم خونی دارند باید گوشت بیش تری مصرف کنند تا مقدار کافی پروتئین به بدنشان برسد و این مسأله به گروه خونی ارتباطی ندارد. رژیم های نامتعادل در طولانی مدت فرد را در معرض خطر کمبودهای تغذیه ای قرارداده و سلامتی افراد را به مخاطره می اندازد چون در بسیاری از شرایط پزشکی باید رژیم های خاصی گرفته شده و افراد به دقت تحت نظر قرار گیرند. کسانی که بیماری هایی از قبیل دیابت، بیماری های عروق خونی، اختلال در عملکرد کبدی یا بیماری های کلیوی دارند، نمی توانند از رژیم گروه خونی استفاده نمایند.

رژیم کانادایی

تب رژیم کانادایی متاسفانه همه جا را گرفته، در حالیکه این روش برای کاهش وزن سریع است وخاص ورزشکارانی بود که برای آماده شدن در رقابت های کشتی یا بوکس و نظایر آن ناگزیر بودند سریعا وزن کم کنند و خودشان هم می دانستند که این کاهش وزن، به علت غلط بودن متد، موقتی است و وزن از دست رفته دوباره برخواهد گشت و بدن هم نسبت به رژیم های کاهش وزن بعدی مقاوم تر هم خواهد شد. از آنجاییکه این روش مبتنی بر افزایش مصرف پروتئین ها و کاهش شدید مصرف کربوهیدرات هاست، نهایتا بعد از یک مدت کوتاه، فرد از این نحوه خوردن خسته شده و تمایل پیدا می کند تا به شیوه قبلی خوردن یعنی مصرف کربوهیدرات ها و نشاسته ها برگردد و این احتمال هم وجود دارد که میل و ولع به خوردن نشاسته از گذشته هم بیشتر شود. به هر حال، حتی اگر مصرف نشاسته توسط فرد به سابق برگردد، به دلیل به هم خوردن تعادل آنزیم ها و هورمون هایی که سوخت و ساز نشاسته ها و پروتئین ها را تنظیم می کنند، حتی اندک مقدار مصرف نشاسته، باعث افزایش وزن ناگهانی وزن خواهد شد.

نقش ورزش در رژیم های کاهش وزن

رژیم های کنونی اصرار دارند از ورزش به عنوان شرط ضروری کاهش وزن، استفاده حداکثری ببرند. اولویت با ورزش های هوازی است نه غیر هوازی. تازه ورزش نباید اجباری باشد بلکه باید اختیاری باشد. بعضی ورزش ها نه تنها وزن را کم نمی کنند بلکه ممکن است باعث افزایش وزن هم بشوند. هیچ کسی منکر این نیست که اگر فردی ورزش مناسبی را با رعایت اصول علمی (مانند گرم کردن پیش از ورزش و…) انجام دهد و ورزش متناسب با فیزیک و فیزیولوژی بدنش انجام دهد، از فواید سلامتی بخش ورزش بهره مند می شود؛ ولی فواید سلامتی بخش الزاما به معنی کاهش وزن نیست. یعنی ممکن است عضله فردی که ورزش انجام می دهد قوی تر شود، تنفسش بهتر شود، اعتماد به نفسش هم بهتر شود، جریان خونش بهتر شود و اتفاقات مفید دیگری هم بیفتد ولی وزن کم نشود که هیچ بلکه بیشتر هم بشود. بعضی از ورزش ها مخصوصا ورزش های بی هوازی عضله می سازند و عضله جدیدا شکل گرفته وزن دارد. این وزن جدیدا شکل گرفته با وزنی که ما با مشقت با کمک کم خوری در رژیم های کنونی کم می کنیم، سر به سر می شود و بعضا وزن حتی افزایش هم می یاید. رژیم های مدرن، اجرای ورزش را به صورت دلخواهی آزاد می گذارند تا از نظر روانی اگر فرد ورزش کرد و خسته و خمیر شد، توقعات آنچنانی از رژیم نداشته باشد و با خود بدین شکل کنار بیاید که من این ورزش را به میل شخصی خودم و صرفا برای سلامتی انجام می دهم و حساب سلامتی عمومی را با سلامتی خاص ناشی از کاهش وزنش جدا می کند.

رژیم های مدرن چه ویژگی هایی دارند که آنها را از بقیه انواع برنامه ها متمایز می کند

اگر به برنامه های رژیمی مختلف که در دنیا متداول است نگاه کنید، متوجه می شوید که این برنامه ها هرچند وقت یکبار، مقدار غذای برنامه غذایی را کم می کنند؛ طوری که در دفعات چندم، دیگر مراجعه کننده از گرسنگی ملول می شود و یا از خوردن غذاهای خام و آب پز و نظایر آن دلزده می شود. مزیت رژیم تجویز شده مدرن این است که معمولا مقدار غذای رژیم را کم نمی کنیم؛ بلکه معمولا مقدار غذای رژیم را تقریبا ثابت نگه می داریم و بعضا با کمک ویتامین ها و گاهی اوقات قرص های گیاهی و یا دمنوش های گیاهی سوخت و ساز را افزایش می دهیم. طبیعتا بعضی افراد ممکن است به خاطر شرایط شان نتوانند ویتامین و قرص گیاهی مصرف کنند. اگرچه ظاهر رژیم های مدرن مشابه است ولی با کمک روش های علمی، مسیر کاهش وزن را به سرانجام می رسانیم. اساس رژیم های مدرن، هماهنگی هوشمندانه ساعت مصرف قرص ها و ویتامین ها و بعضا دمنوش های گیاهی بر اساس شرایط بدن است. اگرچه ظاهر رژیم ها مشابه است ولی نکته ظریف، تشخیص تفاوت های جزیی بین افراد است که تشخیص آن تنها و تنها به عهده متخصص تغذیه است.

دکتر رضا راست منش؛ دکترای تغذیه و رژیم درمانی

telegram11

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

theme